Recepti 13. listopada 2014.

Bakalar i zeleni njoki s ravigota umakom

Bakalar i zeleni njoki s ravigota umakom
gastro postao gastro.24sata.hr
Grilani bakalar s domaćim njokima i umakom odličan je izbor za Badnjak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 310

Bakalar

  • 1000 g bakalar

Njoke

  • 500 g krumpir, mladi
  • 1000 g špinat
  • pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol

Umak

  • 3 režanj češnjak
  • 2 kom mladi luk
  • 0.50 kom limunov sok
  • 1 mala žlica senf
  • 1 mala žlica kapari
  • 3 žlica list bosiljka
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 žlica vlasac ( listovi)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Za njoke: Skuhajte krumpir i špinat, te ih ostavite da se ohlade.
  2. Krumpir protisnite, špinat izmiksajte te ih ostavite da se ohlade.
  3. Izmijesite smjesu od krumpira, špinata, brašna i jaja i izradite njoke, koje potom stavite u ključalu vodu
  4. Kada njoki isplivaju na površinu vode treba ih kuhati još 10 minuta.
  5. Za umak: Na malo maslinovog ulja prodinstajte češnjak i dodajte još malo mladog luka, nakon što luk uvene treba ga maknuti s vatre.
  6. U drugoj posudi promiješajte malo limuna, senfa, prethodno prodinstani luk i češnjak, svježi peršin, vlasac i bosiljak, usitnjene kapare, sol i papar. Dodajte još malo maslinovog ulja i dobro izmiješajte.
  7. Bakalar: Ispecite bakalar na grill tavi, poslužite s njkima i prelijte umakom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.