Recepti 13. listopada 2014.

Cheesecake sa šumskim voćem

Cheesecake sa šumskim voćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeno osvježavajuća slastica koja izvlači ono najbolje iz sezonskog voća

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 480

Potrebno vam je

  • 400 g keksi, mljeveni
  • 1 žlica maslac, neslani
  • 600 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 400 g mileram
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 1 kom limun
  • 500 g šumsko voće
  • menta
  • bosiljak, vezica
  • 1 kom mahuna vanilije

Priprema

  1. U kalup veličine promjera 25 cm izlijte usitnjene kekse (ja koristim koristim kombinaciju Digestive i plazme) povezane s malo maslaca.
  2. U posebnoj posudi izmiješajte sav svježi sir, dodajte malo sećera, cijeli iscijeđeni limun i vaniliju.
  3. Smjesu izlijte na kekse i staviti u hladnjak da se hladi.
  4. Nakon sat vremena izvadite i na vrh dodajte smjesu prethodno izmješanog milerama i malo šećera. Ponovno vratite na hlađenje.
  5. U blenderu izmiksajte šumsko voće, dodati malo svježih začina.
  6. Nakon sat vremena izvadite tortu iz hladnjaka i prelijte je sa šumskim voćem. Pustiti da odstoji u hladnjaku preko noći.
  7. U sredinu torte stavite svježi bosiljak i mentu i poslužite.

Izvor Ana Tevšić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.