Recepti 13. listopada 2014.

Dolma s tikvicama

Dolma s tikvicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalno bosansko jelo koje je stiglo s Orijenta

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 641

Potrebno vam je

  • 6 kom tikvice, zelene
  • 500 g mljevena junetina
  • 2 kom luk ,crveni
  • 0.50 šalica kuhana riža
  • 4 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 žlica peršin, list
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1 šalica pelati
  • 1.50 šalica voda

Priprema

  1. Tikvice oprati, odrezati kapicu kao na slici, meso tikvice izdubiti, pažljivo da se ne ošteti dno okrugle tikvic.
  2. Blanširati tikvice u slanoj vodi.
  3. U posudi izmiješati sastojke nadjeva (meso izdubljenih tikvica, luk, peršin, kuhanu rižu, mljevenu junetinu, sol, papar, rajčicu).
  4. U posudi srednje dublje na dno posložiti tikvice koje smo napunili s pripremljenim nadjevom.
  5. Pola šalice tople vode i jednu šalicu izrađenih pelata staviti na dno posude.
  6. Kuhati do 1 sat.
  7. Ukoliko nije gotovo produžiti kuhanje u pećnici 10 min.
  8. Umak od rajčice će se reducirati kao na slici

Tradicionalno bosansko jelo koje je stiglo s Orijenta

Izvor Đurđica Protić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.