Recepti 03. listopada 2014.

Fiš paprikaš

Fiš paprikaš
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite riječnu ribu na tradicionalni slavonski način

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 318

Potrebno vam je

  • 2000 g šaran
  • 3 kom luk ,crveni
  • 1.50 dl pasirana rajčica (passata)
  • 2.50 l voda
  • 2 žlica crvena paprika
  • 0.50 žlica ljuta paprika
  • 1 dl vino bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. U lonac ili kotlić stavite luk koji ste prethodno nasjeckali na sitno, propirjajte na 1 dl suncokretovog ulja. Dodajte ribu i vodu, pustite da prokuha.
  2. Kada je voda prokuhala dodajte mljevenu crvenu papriku (ljutu i slatku), pasiranu rajčicu, posolite i popaprite.
  3. Pustite da kuha na srednjoj vatri 30 min, dodajte bijelo vino i kuhajte još 10-tak min.
  4. Fiš poslužite uz domaće rezance, kuhani krumpir ili bijeli kruh.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.