Recepti 13. listopada 2014.

Fusilli sa špinatom i kozjim sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kupite malo svježeg špinata i uz dodatak kozjeg sira priremite finu povrtnu tjesteninu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 271

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 400 g mladi špinat
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 300 g eliche ili fusilli
  • 100 g kozji sir

Priprema

  1. Integralne fusile kuhati u ključaloj vodi prema uputama na pakiranju.
  2. Zagrijati žlicu ulja u većoj tavi, pirjati luk 2-3 min pa umiješati špinat i kuhati 10-ak min da „uvene“.
  3. U tavu umiješati kuhanu i procijeđenu tjesteninu sa ½ šalice vode od kuhanja. Miješati na srednjoj vatri dok se tekućina gotovo sasvim ne upije, a zatim dodati razmrvljeni kozji sir pa ponovno miješati dok se dobije kremasta struktura. Po potrebi dodati još malo vode od kuhanja tjestenine.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.