Recepti 13. listopada 2014.

Išleri

Išleri
gastro postao gastro.24sata.hr
Božić je idealno vrijeme da ovi ukusni kolačići dođu na red u vašoj kuhinji

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 295

Tijesto

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 g maslac, neslani
  • 100 g šećer, u prahu
  • 100 g orah, mljeveni
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Krema

  • 2 kom jaje kokošje
  • 150 g šećer, u prahu
  • 1 kom vanilin šećer
  • 100 g čokolada za kuhanje
  • 150 g maslac, neslani

Glazura

  • 100 g čokolada za kuhanje
  • 50 g maslac, neslani
  • 1 žličica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Za tijesto - od brašna, maslaca, šećera, mljevenih oraha i žumanjka umijesite prhko tijesto. Tijesto u početku izgleda jako suho i rasipa se ali bez brige, samo ga strpljivo umijesite pa kada se svi sastojci sjedine oblikujte ga u disk, zamotajte u foliju i ostavite 1 sat u hladnjaku (ili kraće u ledištu).
  2. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte pa modlom (ili čašicom) vadite male kolutiće. Slažitie ih na papir za pečenje i pecite maksimalno desetak minuta u pećnici ugrijanoj na 150°C. Kada ih izvadite iz pećnice, odmah ih maknite s vrućeg lima i ostavite da se hlade.
  3. Kada se ohlade, jedan kolutić premažite kremom pa preklopite drugim kolutićem....
  4. Spojene kolačiće prelijte čokoladnom glazurom (ja svaki kolačić pažljivo umočim u zdjelicu s glazurom).
  5. Za kremu - u posudi izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer.
  6. Čokoladu otopite na pari (ili u mikrovalnoj pećnici).
  7. Smjesu s jajima kuhajte na pari, dodajte otopljenu čokoladu pa sve skupa, uz stalno miješanje, kuhajte dok se krema ne zgusne. Ohladite pa u ohlađenu kremu dodajte i pjenasto izrađeni maslac.
  8. Za glazuru - za glazuru otopite čokoladu i dodajte joj maslac sobne temperature i dobro promiješajte pa dodajte i malo suncokretovog ulja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.