Recepti 13. listopada 2014.

Janjetina s bobom i slanutkom

Janjetina s bobom i slanutkom
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljena janjetina na malo drugačiji način

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 516

Potrebno vam je

  • 1000 g janjetina, but
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 150 g slanutak, suhi
  • 200 g bob (mladi sirovi)
  • 200 g mediteranske trave
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 grančica ružmarin
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Janjećem butu izvadite srednju kost, začinite solju i paprom, položite grančicu ružmarina, povežite sa špagom, zalijte sa maslinovim uljem i na laganoj vatri pecite u pećnici sat i pol na 175 C uz stalno podlijevanje.
  2. Slanutak koji ste dan ranije namočili u vodu, kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša.
  3. Luk i češnjak sitno narežite i dinstajte na malo maslinovog ulja dok se ne zarumeni, dodajte bob i kuhajte slanutak, podlijte vodom, začinite solju i paprom i kuhajte 15 min. na laganoj vatri.
  4. Mišanciju - mirisne trave (mješavina divljih trava koje se beru u rano proljeće u dalmatinskom priobalju i zagori te po otocima) operite, te dodajte uz slanutak i bob i kuhajte još desetak minuta.
  5. Kada je janjetina pečena dodajte joj bob, slanutak i mišanciju.

Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.