Recepti 13. listopada 2014.

Kus-kus salata

gastro postao gastro.24sata.hr
Zgodno jelo kao prilog mesnom obroku ili kao samostalna salata

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 6

Salata

  • 2 šalica voda
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 4 list bosiljak, vezica

Umak

  • 2 žlica limunov sok
  • 2 mala žlica senf
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 8 žlica voda

Priprema

  1. Zagrijte vodu s prstohvatom soli. Tikvice operite i prerežite po pola pa narežite na polumjesece. Prokuhajte ih u vodi 3 4 minute i ostavite da se hlade.
  2. Vodu u kojoj su se kuhale tikvice prelijte preko kus-kusa, promiješajte i poklopite te ostavite da odstoji samo pet minuta. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi. Krastavce ogulite i prepolovite po dužini. Žlicom očistite od sjemenki pa krastavce narežite na tanke ploškice.
  3. Pomiješajte kus-kus, tikvice, grah i krastavce pa umiješajte sitno sjeckani bosiljak. Izmiksajte sve sastojke za preljev i dobro promiješajte sa salatom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.