Recepti 13. listopada 2014.

Nabujak tamne čokolade toplog srca

Nabujak tamne čokolade toplog srca
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladna fantazija s coulisom od maline savršena je slastica

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 431

Potrebno vam je

  • 120 g tamna čokolada
  • 100 g maslac, neslani
  • 5 kom jaje kokošje
  • 140 g šećer, kristal
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • sladoled od đumbira
  • lješnjak, sirovi
  • sirup od malina

Priprema

  1. Otopimo maslac i u njemu rastopimo tamnu čokoladu.
  2. Jaja i šećer tučemo dok ne posvjetle, dodajemo brašno i rashlađenu smjesu čokolade.
  3. Pažljivo miješamo, smjestimo u 4 zdjelice i rashladimo u frižideru.
  4. Pečemo u pećnici na 190 stupnjeva 9 minuta.
  5. Serviramo uz sladoled od đumbira, lješnjake i coulis od maline.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.