Recepti 13. listopada 2014.

Orada kuhana na pari

Orada kuhana na pari
gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhajte na pari i sačuvajte mirise i okuse mora

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 28

Potrebno vam je

  • 4 filet orada
  • 10 kom masline, zelene, slane konzerv.
  • 2 mala žlica kapari
  • 500 g mladi špinat
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • limunov sok

Priprema

  1. Filete orade operite, posušite kuhinjskim ubrusom i kuhajte na pari oko 20 min.
  2. U maloj zdjeli pomiješajte kapare, nasjeckane masline, maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar.
  3. Mladi špinat operite pa ga začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem.
  4. Kuhane filete orade posolite, popaprite sa svježe mljevenim paprom, prelijte pripremljenim umakom i poslužite uz hrskavu salatu od mladog špinata.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.