gastro postao
Popularni talijanski specijalitet s tjesteninom i jajima još je bolji ako u njega ubacite i tikvice
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 724
Potrebno vam je
- 300 g tikvica
- 90 g pancete
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 80 g parmezana
- 3 žlica maslinova ulja
- sol
- svježe mljeveni papar
- 400 g tjestenine s jajima
Priprema
- Pancetu lagano popecite u tavi na ulju, dodajte joj naribane tikvice i kuhajte ih dok ne izgube vodu.
- U posebnoj posudi umiješajte jaje i žumanjak te ih posolite i popaprite.
- Skuhajte i tjesteninu (prema izboru) samo nekoliko minuta kako bi bila "al dente" pa je dodajte u tavu s tikvicama.
- Smanjite vatru i prelijte sve jajima te pospite sirom.
- Brzo miješajte da se jaja ne pretvore u kajganu.
Dobar tek!