Recepti 13. listopada 2014.

Pečena pileća prsa s jabukom

Pečena pileća prsa s jabukom
gastro postao gastro.24sata.hr
Predstavljamo vam recept za sočan i jednostavan obrok

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 321

Potrebno vam je

  • 680 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica ružmarin
  • 1 žlica maslac, slani
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom jabuka (cijela)
  • 50 g gorgonzola
  • sol

Priprema

  1. Zagrijati pećnicu na 220˚C. Lim za pečenje lagano nauljiti s 1 žlicom maslinovog ulja. Pileća prsa (4 komada) začiniti sa soli, paprom i ružmarinom.
  2. Otopiti maslac i preostalo maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri i peći piletinu s obje strane da posmeđi. Premjestiti u lim za pečenje.
  3. U istu tavu dodati slatke, neoguljene i na tanke ploškice izrezane jabuke i pirjati 3 do 4 minute ili dok posmeđe i omekšaju. Zatim žlicom dodati jabuke na lim oko piletine, a nekoliko ploški staviti na piletinu.
  4. Peći oko 6 minuta u pećnici, a zatim posipati razmrvljeni sir po piletini i jabukama te nastaviti peći još 2 minute ili dok se sir otopi, a piletina bude potpuno pečena.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.