Recepti 13. listopada 2014.

Pikantni pečeni sir

Pikantni pečeni sir
gastro postao gastro.24sata.hr
Komadići kobasice zapleteni u niti topljenog sira u ukusnom meksičkom specijalitetu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 349

Potrebno vam je

  • 1 kom kobasica chorizo
  • 225 g sir tilzit
  • 115 g mozzarella
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 115 g čili papričica,sušena

Priprema

  1. Popržite razmrvljenu kobasicu bez omota dok ne bude više ružičasta pa je ocijedite na papirnatom ručniku.
  2. Izmiješajte sireve, kiselo vrhnje i nasjeckane čili papričice u velikoj zdjeli pa umiješajte prženu kobasicu.
  3. Stavite smjesu u tavu.
  4. Pecite 20-25 minuta na 190 stupnjeva dok se sir ne otopi i postane mjehurast.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.