Recepti 13. listopada 2014.

Pileće fajitas

Pileće fajitas
gastro postao gastro.24sata.hr
Planetarno popularan meksički specijalitet s trakicama piletine i povrćem jelo lagano pripremite i sami

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 112

Potrebno vam je

  • 350 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žlica sok od limete
  • 2 mala žlica ulje maslinovo
  • 0.50 mala žlica čili u prahu
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom crvena paprika
  • 0.50 šalica kukuruz u zrnu, suhi
  • 1 šalica mahune zelene (mlade)
  • 0.50 mala žlica sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 kom tortilja, kukuruzna
  • 3 žlica korijander
  • 4 mala žlica jogurt (3.2% masti)
  • 4 žlica salsa umak

Priprema

  1. Zagrijati pećnicu na 200˚C.
  2. U zdjeli pomiješati piletinu s češnjakom, jednom žličicom ulja i čilijem pa ostaviti 20 minuta da se marinira.
  3. U dubljoj tavi pirjati luk na žličici ulja pa dodati piletinu s marinadom. Kada piletina dobije boju umiješati rajčicu i ostalo povrće, posoliti i popapriti. Pirjati još 15- 20 minuta dok piletina bude potpuno pečena a povrće omekša. Pred kraj umiješati dvije žlice salse i dvije žlice korijandera.
  4. U međuvremenu tortilje zamotati u foliju i grijati 10 minuta u zagrijanoj pećnici.

Planetarno popularan meksički specijalitet s trakicama piletine i povrćem jelo lagano pripremite i sami

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.