Recepti 03. listopada 2014.

Pita od jabuka

Pita od jabuka
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiva kraljica pita koja je uvijek u trendu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 484

Tijesto

  • 145 g maslac, slani
  • 220 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • voda

Nadjev

  • 4 kom jabuka (cijela)
  • 114 g maslac, slani
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 115 g šećer, u prahu
  • 100 g šećer, kristal
  • 60 ml voda
  • 1 prstohvat sol

Priprema

  1. Napravite tijesto. Pomiješajte brašno i maslac pa dodajte nekoliko žlica hladne vode. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Podijelite tijesto na dva dijela. Jedan neka bude veći, a drugi manji.
  2. Veći dio razvucite na limu promjera 25-30 cm i ostavite u hladnjaku sat vremena. Manji dio također razvucite te od njega napraviti trake debljine 1-2 cm pa ostavite u hladnjaku sat vremena.
  3. Za nadjev istopite maslac, dodajte brašno, obje vrste šećera, sol i vodu te kuhajte na umjerenoj vatri pet minuta.
  4. Na prvi dio tijesta stavite jabuke koje ste ogulili i narezali na tanke kriške. Prelijte smjesom od maslaca, brašna i vode. Poklopite trakama od tijesta koje ćete poprečno naslagati pa pecite 35-45 minuta na 220°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.