Recepti 13. listopada 2014.

Punjene paprike u umaku od rajčica

Punjene paprike u umaku od rajčica
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljene paprike s mljevenim mesom za promjenu ispecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 165

Potrebno vam je

  • 4 kom paprika, zelena
  • 250 g mljeveno meso
  • 50 g riža, polirana (ili brašno )
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo
  • 0.50 mala žlica crvena paprika
  • 8 kom rajčica, crvena
  • ljubičasti luk
  • 2 režanj češnjak
  • 1 vezica bosiljak, vezica

Priprema

  1. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, rižu skuhanu do pola, jaje, sol, papar i mljevenu papriku. Paprike operite i izdubite. Pripremljenom smjesom napunite paprike.
  2. Rajčice blanširajte u vrućoj vodi, odstranite im kožicu i narežite na kockice, luk narežite na sitno, a češnjak na listiće.
  3. U dubljoj posudi na dvije žlice maslinova ulja popržite luk, dodajte rajčicu i češnjak. Začinite solju i paprom i kuhajte 20 minuta.
  4. Umak prebacite u vatrostalnu posudu s poklopcem, posložite punjene paprike u umak, poklopite posudu i pecite u pećnici 20 minuta na 160°C. Nakon 20 minuta, otklopite paprike, povećajte temperaturu pećnice na 200°C i zapecite još 10 minuta.
  5. Kada su paprike gotove, posipajte ih s dosta svježeg bosiljka i poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.