Recepti 13. listopada 2014.

Quiche s piletinom i gljivama

Quiche s piletinom i gljivama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedna verzija quichea koju nam je pripremio magazin Skuhatćute, ovaj put sa piletinom i gljivama

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1137

Potrebno vam je

  • 800 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 150 g maslac, neslani
  • 4 dl vino bijelo
  • 4 kom jaje kokošje
  • 500 g gljive miješane, razne
  • 1 kom luk ,crveni
  • 150 g šunka, mršava
  • 300 g tijesto za savijače
  • sol
  • papar
  • 2 dl vrhnje, tekuće
  • svježe mljeveni papar
  • 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)

Priprema

  1. Narežite piletinu na kockice, posolite, popaprite i pržite na maslacu dok ne porumeni. Izvadite meso u posudu u kojoj ćete miješati sastojke za nadjev. Na procijeđenome maslacu od piletine popržite nasjeckane gljive s lukom te ih dodajte komadićima piletine.
  2. U posudu u kojoj se piletina pržila ulijte bijelo vino i kuhajte dok tekućina do pola ne ispari. Dodajte crvenu papriku i kiselo vrhnje. Pomiješajte s mesom i gljivama. Nasjeckajte šunku na tanke trake, umutite jaja i pomiješajte s ostalim pripremljenim sastojcima za nadjev.
  3. Razvaljajte tijesto i stavite u okrugli lim. Neka prekrije dno i rubove. Izlijte po tijestu nadjev od mesa i gljiva. Pecite 45 minuta na 200°C dok quiche ne porumeni.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.