Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto s radičem

Rižoto s radičem
gastro postao gastro.24sata.hr
Super ukusno jelo od riže s radičem i pilećim temeljcem

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 306

Potrebno vam je

  • 1.50 šalica pileći temeljac
  • 1.50 šalica voda
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 žlica maslac, neslani
  • 1 list lovorov list
  • 0.50 mala žlica sol
  • 250 g radič, zeleni
  • 280 g riža, polirana (ili brašno )
  • 0.50 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 40 g parmezan

Priprema

  1. Temeljac i vodu zagrijati u velikoj posudi do vrenja pa održati toplima na najslabijoj vatri.
  2. U dubljoj tavi pirjati luk na maslacu sa lovorovim listom i soli na laganoj do srednjoj vatri uz miješanje, oko 10 min.
  3. Radič (odstraniti jezgru, a listove narezati poprečno na trake) kuhati u posoljenoj kipućoj vodi oko 3 minute dok omekša. Ocijediti u cjedilu i premjestiti u zdjelu sa ledom i hladnom vodom. Ponovno procijediti.
  4. U tavu sa lukom umiješati arborio rižu i kuhati 2 minute neprestano miješajući. Zatim uliti vino i kuhati, također uz miješanje, dok se većina tekućine apsorbira, oko 5 minuta.
  5. Dodati pola šalice toplog temeljca i kuhati uz miješanje dok se većina ne upije, a zatim ponavljati postupak uz postupno dodavanje temeljca dok se riža skuha i postane kremasta, otprilike oko 18 minuta.
  6. Odbaciti lovorov list, umiješati radić i parmezan te kuhati još 1 minutu uz miješanje. Začiniti sa soli i paprom po ukusu i odmah servirati.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.