Recepti 03. listopada 2014.

Salata od hobotnice

Salata od hobotnice
gastro postao gastro.24sata.hr
Kraljica mediteranskog predjela u verziji koja će se svidjeti i najzahtjevnijim gurmanima

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 183

Potrebno vam je

  • 1000 g hobotnica
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom lovorov list
  • 1 kom limun
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Očistite i izlupajte hobotnicu da biste je omekšali.
  2. Stavite da provri voda u loncu s jednim listom lovora, jednim češnjem bijelog luka i soli; ubacite hobotnicu i ostavite da se kuha jedan sat: bit će kuhana kad ćete je moći lako ubosti viljuškom.
  3. Ugasite vatru i ostavite hobotnicu u loncu dok se sasvim ne ohladi, zatim je ocijedite i narežite na jednake komadiće koje ćete staviti u zdjelu.
  4. Pripremite preljev: pomiješajte sok limuna s uljem, sitno narezanim peršinom i bijelim lukom, soli i paprom.
  5. Začinite hobotnicu preljevom, dobro promiješajte i ostavite na hladnom najmanje 10 sati prije nego što poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.