Recepti 13. listopada 2014.

Salata s lećom, kus-kusom i mentom

gastro postao gastro.24sata.hr
U ovom receptu možete umijesto leće kombinirati bilo koju mahunarku

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 6 mala žlica jabučni ocat
  • 4 mala žlica senf
  • 0.25 šalica ulje maslinovo
  • 2 prstohvat sol
  • 1 prstohvat svježe mljeveni papar
  • 1.30 šalica leća, suha
  • 1 šalica kuskus
  • 0.75 šalica menta
  • 3 kom mladi luk
  • 3 kom rajčica, crvena

Priprema

  1. Izmiješajte jabučni ocat, maslinovo ulje, senf, sol, papar u malenoj posudi kako bi dobili preljev.
  2. Stavite skuhanu leću, skuhani kuskus, mladi luk, mentu, rajčicu u veliku posudu.
  3. Dodajte preljev, izmiješajte i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.