Recepti 13. listopada 2014.

Šampinjoni punjeni gorgonzolom

Šampinjoni punjeni gorgonzolom
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan recept za idealan prilog ili predjelo

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 200

Potrebno vam je

  • 500 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 100 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 50 g parmezan
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list
  • papar

Priprema

  1. Šampinjone očistite, a potom odvojite peteljke od klobuka. Peteljke nasjeckajte i prepržite ih na maslinovom ulju dok ne ispari tekućina.
  2. Dodajte komadiće gorgonzole, mekanog sira i naribanog parmezana te začinite soli, paprom i peršinom. Kuhajte dok se sir sasvim ne rastopi.
  3. U međuvremenu klobuke šampinjona s gornje strane lagano ispecite na roštilju ili gril tavi, a potome donje strane napunite kuhanim nadjevom.
  4. Tako nadjevene poredajte u posudu za pečenje i kratko ih zapecite u pećnici maksimalno zagrijanoj.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.