Recepti 13. listopada 2014.

Sangria

Sangria
gastro postao gastro.24sata.hr
Vino aromatizirano voćem tradicionalno je španjolsko piće

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 192

Potrebno vam je

  • 12 kom šljiva
  • 4 kom jabuka (cijela)
  • 4 kom kruška (cijela)
  • 2 kom dunja (mesnati dio)
  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 0.50 kom limun
  • 1 l crno vino
  • 0.50 mala žlica štapić cimeta
  • 200 g šećer, u prahu

Priprema

  1. Iscijediti 1/2 limuna, oguliti jabuke i kruške pa ih narezati na četvrtine. Oguliti dunje, prepoloviti ih, očistiti sjemenke a zatim narezati na tanke režnjeve.
  2. Jabuke, kruške i dunje preliti sokom od limuna. Oprati naranču, skinuti koru i iscijediti sok iz šljiva.
  3. U posudu straviti vino, šećer, koru i sok od naranče, cimet i staviti da se kuha oko 8 minuta.Nakon toga, dodati svo voće i kuhati oko 40 minuta.
  4. Kad je voće skuhano, skinuti ga sa vatre i staviti u posudu za kompot, ocijediti sok.
  5. Procijeđeni sok vratiti na štednjak. Kuhati na jakoj vatri dok polovina ne ispari. Voće zatim preliti sokom, ostaviti da se ohladi i staviti u frižider.
  6. Servirati hladno.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.