Recepti 17. lipnja 2016.

Sataraš: Povrće na maksimumu

Sataraš
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalno jelo koje se najbolje slaže uz pečeno meso i pire krumpir ili kuhanu rižu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 189

Potrebno vam je

  • 4 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 2 kom paprika, zelena
  • 2 kom crvena paprika
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 4 kom rajčica, crvena
  • šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Luk narežite na deblje kriške, a papriku na kockice. Rajčice zarežite na dnu pa ih prelijte vrućom vodom, ostavite par sekundi pa ih prebacite u zdjelu za hladnom vodom, ogulite im kožicu pa ih nasjeckajte na sitno.
  2. Na 4 žlice maslinova ulja kratko pržite češnjak narezan na ploškice pa dodajte luk, posolite, popaprite i pirjajte dok luk ne postane staklast, dodajte papriku, promiješajte i podlijte sa malo vode, smanjite vatru, poklopite i pirjajte 10 min.
  3. Dodajte rajčicu, promiješajte i kuhajte 20 min na laganoj vatri, dodajte šećer, sol i papar po potrebi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.