Recepti 07. svibnja 2016.

Savijača od jagoda

Savijača od jagoda
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusan voćni recept za ljubitelje jagoda

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1079

Tijesto

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • voda

Nadjev

  • 500 g jagode
  • 150 g šećer, kristal
  • 2 kom vanilin šećer
  • 50 g keksi petit beure

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.20 dl ulje suncokretovo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 prstohvat sol
  • badem, oljušteni suhi
  • limunova korica
  • šećer, kristal
  • vanilin šećer
  • voda
  • 2000 g jagode

Priprema

  1. Zamijesiti tijesto, premazati uljem i ostaviti da stoji 30 minuta.
  2. Nakon pola sata tijesto tanko razvući na stolnjaku prethodno posipanom brašnom. Rubove tijesta posipati sjeckanim bademima te staviti oprane komadiće jagoda. Sve začiniti šećerom, vanilin šećerom te limunovom koricom.
  3. Zarolanu tanku savijaču peći u pećnici na 180 stupnjeva C, 15 minuta.

Ukusan voćni recept za ljubitelje jagoda

Izvor RECEPT MIRJANE KOZLINE, glavne slastičarke hotela The Regent Esplanade Zagreb.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.