Recepti 13. listopada 2014.

Talijanske punjene rajčice

Talijanske punjene rajčice
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijansko predjelo koje možete puniti razližitim nadjevima, ovisno o ukusu

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 519

Potrebno vam je

  • 12 kom rajčica, crvena
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 350 g mozzarella
  • 5 mala žlica bosiljak, vezica
  • 8 žlica ulje maslinovo
  • 6 žlica aceto balsamico

Priprema

  1. U marinadu dodajte zdrobljeni režanj češnjaka.
  2. Operite i osušite rajčice. Odrežite vrhove i izdubite sredinu. Unutrašnjost rajčica posolite i popaprite.
  3. Izvadite mozzarellu iz vrećica, tekućinu sačuvajte. Narežite na komadiće i pomiješajte s bosiljkom.
  4. Tekućinu od mozzarelle pomiješajte s maslinovim uljem i octom. Začinite solju i paprom. Ovime prelijte mješavinu sira i bosiljka i pustite da upije nekoliko minuta.
  5. Mješavinom napunite rajčice i ukrasite listićima bosiljka.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.