Recepti 13. listopada 2014.

Tart s limunom

Tart s limunom
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za klasični tart koji možete raditi u svim prigodama u bilo koje doba godine

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 337

Potrebno vam je

  • 8 kom jaje kokošje
  • 300 g šećer, kristal
  • 250 ml limunov sok
  • 3 kom limunova korica
  • 250 ml vrhnje za šlag

Priprema

  1. Napravite prhko tijesto za tart i pustite da se hladi najmanje 30 minuta. Tijesto stavite u kalup za pečenje tarta promjera 28 cm, s pomičnim dnom i pecite bez nadjeva, držeći se uputa iz recepta za tijesto tarta.
  2. Zagrijte pećnicu na 150 celzijevih stupnjeva i stavite peći tijesto za tart.
  3. U velikoj posudi pomiješajte jaja i šećer pa miksajte nekoliko sekundi, no pripazite da smjesa ne postane pjenasta.
  4. Procijedite limunov sok kroz cjediljku. Limunov ok, koricu limuna i slatko vrhnje dodajte smjesi s jajima pa tucite dok smjesa ne postane ujednačena.
  5. Smjesu izlijte na ispečeno tijesto.
  6. Pecite još 35 - 40 minuta dok nadjev ne postane čvrst, ali pomalo drhtav u sredini.
  7. Prije posluživanja pustite tart da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Recept za klasični tart koji možete raditi u svim prigodama u bilo koje doba godine

Izvor "Pite i tartovi"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.