Recepti 13. listopada 2014.

Tatarski biftek

Tatarski biftek
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz pomoć Bosch MaxxiMUM kuhinjskog aparata napravite ukusno predjelo od mesa i mješavine ukusnih začina

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 252

Potrebno vam je

  • 400 g junetina 
  • 0.25 kom luk ,crveni
  • 1 mala žlica ljuta paprika
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica sol
  • 1 mala žlica senf
  • 1 mala žlica rajčica ( ketchup)
  • 1 mala žlica tabasco
  • 1 mala žlica worchester umak
  • 1 mala žlica feferon
  • 1 mala žlica kapari
  • 1 mala žlica inćun
  • 1 mala žlica majoneza
  • 1 mala žlica konjak (38 vol % alkoh.)

Priprema

  1. Juneći file narezati na kockice 2 X 2 cm i staviti u blender.
  2. Meso isjeckati u blenderu par sekundi, neka ostanu komadići da se vide. Izvadite nasjeckano meso u posudu mixera.
  3. U blender ubaciti ostale sastojke i sve ih miksati.
  4. Na mikser montirajte nastavak za miješanje tijesta, dodajte mješavinu začina nasjeckano meso i sve dobro izmiješajte.
  5. Na kraju dodati još soli ili tabasca po vlastitom ukusu.
  6. Poslužite na toplom tost kruhu s maslacem.

Izvor Vladimir Šajnović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.