Recepti 13. listopada 2014.

Teletina s gljivama i špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Šampinjone izrežite na malo deblje komade, jer tijekom prženja ispuštaju tekućinu i gube na volumenu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 47

Potrebno vam je

  • 4 filet teletina, mršava
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1000 g špinat
  • 3 režanj češnjak
  • 150 g svježi kozji sir
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo
  • 4 mala žlica sjemenke suncokreta, oljuštene suhe

Priprema

  1. Teleće filee marinirajte u soli, papru i maslinovom ulju (i chilli papričica po želji).
  2. Gljive očistite od zemlje, špinat operite i dobro ocjedite. Češnjak narežite na listiće, a kozji sir na kockice.
  3. Na maslinovom ulju u grill tavi popržite teleće filee po 3 min sa svake strane. Na masnoći od prženja mesa popržite šampinjone, a nakon toga kratko popržite suncokretove sjemenke.
  4. U woku na maslinovom ulju kratko popržite češnjak, dodajte špinat, posolite i popaprite. Kada su listovi špinata uvenuli ugasite vatru, dodajte kozji sir i dobro promiješajte.
  5. Teleći file poslužite uz gljive, špinat sa kozjim sirom posut sjemenkama suncokreta i mladom zelenom salatom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.