Recepti 13. listopada 2014.

Topla salata s mekanim kozjim sirom

Topla salata s mekanim kozjim sirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Kozji sir ima zemljani okus, a u kombinaciji sa salatom i orasima je pravi doživljaj ljeta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 550

Preljev

  • 300 g kozji sir
  • 6 kriška baguette bijeli
  • 50 list poljska salata
  • 50 list endivija
  • 50 list radič, zeleni
  • 50 list rukola
  • 50 g orah, sirovi
  • 100 g masline, crne

Salata

  • 1 žlica senf sa zrncima
  • 1 žlica senf dijon
  • 2 žlica jabučni ocat
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 6 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema

  1. Izrezati sir na 6 komada debljine 0,3 cm ili 0,5 cm i staviti na kriške bageta
  2. Položiti na lim za pečenje.
  3. Povezati oba senfa, ocat, ulje, protresti i napraviti dobar preljev.
  4. Dodati na salatu, orahe, masline i začiniti sa preljevom
  5. Položiti komade kruha sa sirom na salatu i odmah poslužiti.

Izvor Đurđica Protić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.