Recepti 13. listopada 2014.

Turski mliječni puding

Turski mliječni puding
gastro postao gastro.24sata.hr
Muhallebi je domaći mliječni puding, koji se prema pričama povjesničara služio na kraju svečanosti priređene u čast engleskog ambasadora

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 207

Potrebno vam je

  • 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žlica rižino brašno
  • 1 žlica kukuruzni škrob
  • 0.25 šalica šećer, kristal
  • 2 žlica pistacije

Priprema

  1. U maloj posudi izmiješamo 1/4 šalice mlijeka s rižinim brašnom i kukuruznim škrobom te stavimo na srednje jaku vatru. Dobro miješamo tako da ne ostanu mrvice. Kad se mješavina počne zgrušavati, maknemo s vatre.
  2. Ostatak mlijeka zagrijemo na srednje jakoj vatri. Dodamo mu šećer i neprekidno miješamo.
  3. Kipućoj mješavini dodamo i zgusnutu smjesu mlijeka, rižina brašna i kukuruznog škroba te nastavimo miješati. Smanjimo vatru i nastavimo miješati dok se smjesa polako ne počne zgrušavati. Maknemo s vatre i pustimo da se ohladi.
  4. Ulijemo smjesu u posude za posluživanje i odložimo u hladnjak na barem četiri sata. Na hladnom će se smjesa posve stisnuti.
  5. Prije posluživanja pospemo puding mljevenim pistacijama ili cimetom.

Izvor 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.