Recepti 17. listopada 2016.

Pun pogodak: Varivo od slanutka s buncekom

Varivo od slanutka s buncekom
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite ovo hranjivo jelo za temperature od -20 do +20 stupnjeva Celzijevih!

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 403

Potrebno vam je

  • 800 g buncek
  • 200 g slanutak, suhi
  • 100 g mrkva, crvena
  • 50 g celer, korijen
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 100 g pelati
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Buncek kuhati u vodi dok voda ne zakuha (najbolje dan prije pripreme variva). Promijeniti vodu te nastaviti kuhati oko 1 sat, možete ubaciti list lovora ili grančicu ružmarina.
  2. Sitno nasjeckani luk i češnjak kratko propirjati na ulju, dodati celer i mrkvu nasjeckanu na kockice, rajčicu i kuhani slanutak (slanutak možete skuhati dan ranije u slanoj vodi s jednim listom lovorovog lista, kuhajte dok ne omekša). Podlijte vodom u kojoj se kuhao buncek.
  3. Varivo kuhajte 15-ak minuta pa dodajte kuhani buncek i sve zajedno kuhajte još 10-ak minuta.
  4. Pospite lišćem celera i peršina, po želji, i poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.