Recepti 13. listopada 2014.

Zeleni njoki s hobotnicom

Zeleni njoki s hobotnicom
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalni recept pripreme domaćih njoka nalaže da se svaki oblikuje na ribežu i “zavrne”

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 384

Potrebno vam je

  • 500 g krumpir, zreli
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • ulje maslinovo
  • rukola
  • 400 g hobotnica
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom luk ,crveni
  • riblji temeljac
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom rajčica, crvena

Priprema

  1. Njoke pripremite tako da prosijete brašno, krumpir skuhate i ogulite te narežete na što manje komade ili protisnete kroz tijesak dok je još vruć.
  2. Dodajte brašno, maslac, jaje i posolite. Izradite tijesto, podijelite ga na dva do tri dijela, svaki oblikujte kao valjak i režite komade jednake veličine.
  3. Kuhajte njoke u slanoj kipućoj vodi otprilike 10 minuta i procijedite.
  4. Rajčicu ogulite, narežite na manje komade te pirjajte na malo protisnutog češnjaka i luka koji ste podlijevali dok se nije zastaklio.
  5. Hobotnicu narežite na kolutiće te dodajte rajčici. Pirjajte na srednje jakoj vatri podlijevajući ribljim temeljcem.
  6. Kada je umak kuhan, dodajte procijeđene njoke. Promiješajte, začinite solju i paprom te maslinovim uljem.

Izvor "S okusom mora i soli", Večernji list

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.