Kolumne 22. svibnja 2013.

Brzi desert od jagoda

makrobiotički puding od jagode.jpg
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi koji redovno prate moje video recepte na mom YouTube kanalu, jako dobro znaju da sam veliki sladokusac, a izradu slastica doživljavam kao jednu prekrasnu čaroliju kojoj se često prepuštam.

S obzirom na to da obožavam slatko i da bih mogla stalno jesti raznorazne slatke delicije, bila sam prisiljena pronaći neku zdraviju alternativu. Kao što sam vam već ranije pisala, nedavno sam otkrila i upoznala brojne prednosti makrobiotičke prehrane koju preporučujem svima, pa čak i maloj djeci. Ona, između ostalog, potiče i smanjenje unosa rafiniranog bijelog šećera koji vrlo negativno utječe na naše zdravlje.

Upravo zato, ovaj put vam donosim recept za zdravi, ali neodoljivi puding od prekrasne proljetne namirnice - jagode. Prepustite se užitku pripreme ove slastice i svakako mi se javite s dojmovima!
Sastojci su dostatni za dvije porcije, a za pripremu je potrebno samo 15 minuta, jer radi se o vrlo jednostavnom desertu brze pripreme.
 
Sastojci:

  • 100 ml sojinog mlijeka
  • 2 žlice kokosovog mlijeka
  • 2 žlice smeđeg šećera ili javorovog sirupa
  • 6 svježih jagoda ( 4 za puding, 2 za ukrašavanje)
  • 2,5 g želatine
  • Listići mente

Priprema:

  1. Operite jagode i usitnite ih na komadiće.
  2. Sve osim želatine stavite u blender i miksajte dok ne dobijete kašastu smjesu
  3. Smjesu koju ste dobili prebacite u lonac i kuhajte 2-3 minute na srednje jakoj vatri, konstantno miješajući
  4. Smanjite vatru, ubacite želatinu te nastavite miješati dok se ne otopi.
  5. Isključite štednjak, puding izlijte u posudice za serviranje te ostavite 30 minuta do sat vremena da se ohladi (vruću hranu ne stavljajte odmah u hladnjak, kako mu se temperatura ne bi promijenila i pokvarila ostalu hranu).
  6. Zdjelice s pudingom ostavite u hladnjaku na sat vremena.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.