Kolumne 02. rujna 2017.

Napravite savršene domaće bajadere!

Domaća pralina
gastro postao gastro.24sata.hr
Jamčimo da će vam ovaj recept postati jedan od omiljenijih zahvaljujući sjajnoj Nataši Pralici!

Eto zašto ja vodim borbu sa kilama, jer ne samo da isprobam kolač da bih vam znala reći kakav je, nego kada je neki ukusan kao ova pralina, onda slijedi: “držite me ljudi, inače ću sve pojesti”
 

Možda vas zanima... Opasnost za ljubitelje pralina - slatke bombice! Recepti

 

Želim se zahvaliti mojoj dragoj prijateljici Belindi, koju sam upoznala preko moje facebook stranice na kojoj često ćaskamo o kolačima i koja mi često daje neke nove ideje, tako mi je preporučila i ovaj kolač. Mogu samo reći da u životu nisam jela bolju Pralinu od ove, ali zaista baš mi je sjela.
 

Možda vas zanima... Vino i čokolada u romantičnim pralinama Recepti

 

Kako je Belinda spomenula da obično u sastojcima koristi kokos koji joj je najbolji, tako sam ju i poslušala i oduševila se, mada ga možete po želji zamjeniti sa orasima, lješnjacima

Smjesa sa keksom | Author: Nataša Pralica foto: Nataša Pralica Sastojci:

  • 500g mljevenih keksa
  • 200g kokosa
  • 250g šećera
  • 200ml mlijeka
  • 250g maslaca ili margarina
  • 1 vanilin šećer
  • 1,5 žlica ruma

Glazura:

  • 200g čokolade za kuhanje
  • 6 žlica ulja

     
Možda vas zanima... Čokoladne praline s omiljenim crnim keksićima Recepti

 

Priprema:

  1. Pomiješajte keks i kokos u velikoj posudi.
  2. U lončić stavite mlijeko, margarin, šećer i vanilin šećer, stavite na laganiju vatru da se sastojci istope.
  3. Čim se sastojci istope, prelijte ih preko keksa i kokosa, nastavite miješati kuhačom.

Glazura | Author: Nataša Pralica foto: Nataša Pralica

4. Dodajte rum pa nastavite mijesiti rukama.
5.Tepsiju malo pouljite (moja tepsija je 26 X 39 cm) i rasporedite smjesu, vjerovatno će vam biti lakše prstima, a na kraju još zagladite nekom špahtlom.
6. Prelijte glazuru od čokolade i stavite u frižider da se stegne.
7. Kada se odlučite rezati kolač, izvadite ga iz frižidera barem 15 minuta na sobnu temperaturu, tako da ne puca prilikom rezanja.

Dobar tek!

 

 

Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na njenoj Facebook stranici.

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar deadaliz
    deadaliz 14:12 28. Kolovoz 2015.

    Odlično! Moram probat :)