Kolumne 09. prosinca 2015.

Kuglof od brusnica i naranče

kuglof
foto: Žarko Bašić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Kuglof je nekako rezerviran za predbožićno vrijeme.

Sastojci:

  • 380g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • cimet (može i kardamom)
  • 170g šećera
  • 3 jaja
  • 220g maslaca
  • korica dvije naranče
  • 250g smrznutih brusnica
  • 200g jogurta
  • sok jedne naranče + malo brašna za voće

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180C.
  2. Kalup za kuglof premažite maslacem i pobrašnite.
  3. Miksajte maslac,šećer i koricu naranče.Dodajte jaja, jedno po jedno i između miksajte.
  4. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i začine.
  5. U jogurt dodajte sok naranče.
  6. Naizmjenično dodajte smjesu brašna i jogurt, započnite i završite sa suhim sastojcima.
  7. Smrznutim brusnicama dodajte brašno, malo protresite da se brašno primi i ručno umiješajte u smjesu.
  8. Smjesu rasporedite u kalup i pecite 50ak minuta.

Pečeno prelijte čokoladnim ganachem.

Za ganache:

  • 70g tamne čokolade
  • 70g slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Vrhnje zagrijati do vrenja, preliti preko čokolade i miješati dok se ne sjedini. 

Mateju možete pratiti na njenom blogu i Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.