Špajza 20. listopada 2017.

Orly: Kako pohati na jedan drugačiji način

2.jpg
1/7
gastro postao gastro.24sata.hr
Malo tko odbija pohane namirnice, premda sve više ljudi uviđa njihovu nezdravu stranu. Bez obzira na to, svi si možemo dopustiti luksuz povremenog uživanja u pohancima.

Sa chefom Berislavom Lackovićem dogovorili smo snimiti sve faze pohanja na nešto drugačiji način kako bi još više uživali u pohanom povrću i nešto nježnijim namirnicama. Razlikuje se nekoliko načina pohanja, a najpopularniji su bečki i pariški.

3.jpg | Author:

Berislav je odlučio pohati na orly način. Napravi se smjesa od brašna, jaja i piva u koje se uranja namirnica i odmah stavlja u vruću masnoću. Za početak smo pripremili jaja, malo piva, gljive, pirovo ili integralno brašno i tikvice. 

5.jpg | Author:

Pri izradi smjese za pohanje, morate odvojiti žumanjke od bjelanjaka jer pivo i brašno sipate u žumanjke, dok bjelanjke trebate dobro istući. Berislav dodaje da ljudi kod ovakvog pohanja najčešće preskoče umutiti bjelanjke što predstavlja problem za dobivanje savršene smjese.

6.jpg | Author:

U žumanjke dolijevate pivo i nakon toga pirovo ili integralno brašno. Berislav objašnjava da se pivo dodaje da bi povrće popilo manje ulja i lijepo se napuhnilo. Baš zbog piva, većina ljudi ovaj način pohanja gleda kao na zdraviji.

U odvojenoj zdjelici pjenasto umutite bjelanjke te ih ubacite u smjesu žumanjka, piva i brašna. Sve lagano promiješajte da dobijete pjenastu smjesu koja se lako miješa.

7.jpg | Author:

Nakon što sjedinite smjesu, u nju umočite prethodno pripremljene namirnice koje želite pohati. Orly način pohanja posebno je dobar za nježnije namirnice poput cvjetova tikvica, gljiva ili ribe.

9.jpg | Author:

Berislav Lacković promovira ovakav način pohanja zato što je lagan, a namirnice budu ukusnije i hrskavije. Uglavnom se koristi za delikatnije riblje filete kao one od lista.

Pohano povrće Berislav je poslužio sa zelenom salatom i octom od malina dok si vi možete dati mašti na volju.

Želimo vam dobar tek1

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.