02. srpnja 2012.

Osvježite se sezonskim voćem

dzem_475_ana.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Mlada Ana Grgić chef je kuhinje kultnog hotela Regent Esplanade te vas savjetuje kako da iskoristite sezonsko voće uz pomoć recepata za ljetno osvježenje.

Za vruće dane savjetuje da sami napravite osvježavajući napitak poput ledenog čaja koji je idalan za utaživanje žeđi. Kako Ana Grgić kaže "Skuhajte 2 litre voćnog čaja te dok je vruć stavite naranču i limetu narezane na ploške. Dodajte mentu i kocke leda. Nakon što se dobro ohladi poslužite ga". Dodaje da menta osim što ima osvježavajući okus, djeluje umirujuće, jača živce i pomaže kod probavnih tegoba.

Za sve one koje kod kuće imaju višnje ili neko drugo sezonsko voće savjetuje da naprave jednostavan i brz džem.

Sastojci:
• 1 kg voća (višnje ili neko drugo)
• 1 limun
• 1 kg šećera

Priprema:
1. Operite višnje, očistite ih od koštica. U posudu dodajte šećer, pustite da se počne topiti.
2. Zatim dodajte višnje ,klinčić i ribanu koricu limuna i pustite da lagano kuha. Potrebno je 10-15 minuta da se kuha. Ovako pripremljen džem najbolje je čuvati u staklenim posudicama.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.