01. srpnja 2014.

Sauvignon blanc - jedna sorta, tri zemlje

sauvignon blanc.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Priroda ne zna za razlike koje uspostavljaju geopolitika i povijest, a pravi primjer toga su austrijski Sudsteiermark, Štajerska Slovenija i bregovita Hrvatska. Ove tri regije dijele isti terroir u kojem sorta Sauvignon Blanc daje vina drugačija od kalifornijskih, novozelandskih ili pak Sauvignona Loire ili Gravesa.

Upravo s ciljem definiranja tog kvalitativnog potencijala te preciznog određenja stila Sauvignon blanca iz ovih triju regija, organizirana je internacionalna vinska konferencija po nazivom "Jedna sorta, tri zemlje, tri regije, jedan terroir - Sauvignon blanc: Sudsteiermark – Austrija, Štajerska – Slovenija i bregovita Hrvatska".

Konferencija će se održati u Hotelu Antunović, u četvrtak 3. srpnja 2014. s početkom u 10 sati. Konferencija se sastoji od 5 master classova koje će voditi hrvatski vinski stručnjaci te govornici iz Slovenije, Austrije, Novog Zelanda i Danske. Osim radionica, predviđena je izložba vina na kojoj će se moći kušati vina vinarija Tement, Sattlefhoff, Sabathi, Gross iz Austrije, Jeruzalem Ormož, Dveri Pax, Pullus i Verus iz Slovenije, te Bolfan, Korak, Mladina, Puhelek Purek, Belović i Prigora iz Hrvatske.

Konferencija je namijenjena svima koji se profesionalno bave vinom i gastronomijom, a jedna od radionica posvećena je sljubljivanju Sauvignon Blanca i hrane. Prijave za sudjelovanje primaju se email adresu elvira@vinart.hr.

Dodatne informacije o programu i konferenciji mogu se dobiti mailom na irina@vinart.hr, a raspored radionica možete pronaći ovdje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.