21. lipnja 2016.

Tjestenina s pečenim jajima i parmezanom

Tjestenina
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Tjesteninu gotovo uvijek imate kod kuće, dodajte još par namirnica i napravite ukusno jednostavno jelo!

Ponekad imamo samo malo vremena za pripremu ručka ili večere, a uz to se može dogoditi da nismo stigli u kupovinu. Svejedno toplo jelo se može napraviti brzo a uz sve to može biti jako ukusno. Sve što trebate za ovo brzo i fino jelo je kutija tjestenine po želji, četiri jaja, maslinovo ulje i češnjak i samo dvadesetak minuta vremena. Ako imate parmezan bit će još bolje. Ovaj brzi recept možete prilagoditi svojim okusima, različita tjestenina ili vaši omiljeni začini uz malo vremena 

Sastojci:

  • 1 kutija špageta ili tjestenine po želji
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 2 velika režnja češnjaka
  • 4 jaja
  • papar
  • naribani parmezan prema želji
Parmezan | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

  1. Pripremite veliki lonac, stavite vodu i pustite da provrije, posolite i stavite tjesteninu.
  2. U tavu stavite 4 žlice maslinovog ulja, dodajte zgnječen češnjak i zagrijte na srednje jakoj vatri. Pržite češnjak i povremeno ga pritisnite na ulju kako bi pustio okus. Kada češnjak dobije boju, izvadite ga i dodajte ostatak ulja.
  3. Pecite jaja nježno na ulju, gotovo je kada je bjelanjak čvrst a žumanjak neka još curi. Pazite da jaja ne budu previše pečena. Ocijedite tjesteninu, pomiješajte s jajima. Dodajte papar.

Servirajte toplo, dodajte parmezan prema želji.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.