Kolumne 26. svibnja 2022.

Crumble s višnjama - najbrža i najslađa slastica svibnja

foto: Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiv spoj voća i hrskavog posipa idealan je desert za svibanj!

I dok je crumble još onako topao, mirisan, tek izvađen iz pećnice teško mu je odoljeti. Ja nisam, a sumnjam da će te i vi moći.  Ovaj brz i jednostavan desert idealan je za svako doba dana i svaku priliku. Spaja osvježavajuće note voća i hrskavi posip te će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Recept da jednostavan domaći crumble s višnjama čeka te u nastavku!

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Crumble s višnjama

Za tijesto/posip za crumble:

  • 200 g oštrog brašna
  • 80 g šećera
  • 180 g maslaca
  • cc. 2 šake sjeckanih lješnjaka

Postupak pripreme:

  1. Brašno,šećer i lješnjake stavite u posudu, pa im dodajte hladan maslac narezan na listiće.
  2. Sastojke sjedinite rukama tako da dobijete posip nalik krušnim mrvicama. Posip ostavite po strani, uplatite pećnicu na 200 stupnjeva i pripremite staklenke/ keramičke posudice u kojima ćete raditi crumble.

Za nadjev:

  • 500 g višanja
  • 7 žlica šećera (manje ili više, ovisno kako volite)
  • 3 žlice praška za puding od vanilije

Postupak pripreme:

  1. Višnje stavite u posudu, te ih pomiješajte sa šećerom i pudingom.
  2. Dobivenim nadjevom punite posudice tako da kod svake posudice pokrijete dno.
  3. Na vrh nadjeva/višanja stavite posip tako da prekrijete višnje.
  4. Ponovite postupak s preostalim nadjevom i posipom.
  5. U već ugrijanu pećnicu stavite peći crumble na 15/20 minuta, odnosno dok posip ne poprimi zlatnu boju.
  6. Pečeni crumble izvadite iz pećnice, malo prohladite i odmah uživajte u njegovom odličnom okusu.

Dobar tek!

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

jagode, džem od jagoda Možda vas zanima... SKUHAJ I NAMAŽI Domaći džem od jagoda Recepti Pogačice sa sirom Možda vas zanima... Pogačice sa sirom zaista brzo nestaju s tanjura Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.