Kolumne 06. travnja 2019.

Pahuljaste kiflice od bučinog brašna i ulja

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Zamirišite cijelu kuhinju pahuljastim kiflicama s brašnom i uljem od bučinih sjemenki...

Na tržnici, u trgovinama i na sajmovima hrane postajem neuračunljiva pa se uglavnom dugo ni ne zadržavam. Sa sajma Proizvodi hrvatskog sela, srećom, vratila sam se samo s uljem i brašnom od bučinih sjemenki koje proizvodi jedan varaždinski OPG.

Budući da dosad nisam koristila brašno od bučinih sjmenki, draga gospođa sa štanda pojasnila mi je kako je intenzivno i treba ga pomiješati s drugim vrstama brašna. U ove sam pahuljaste kiflice dodala tek 50 g brašna i dvije žlice bučinog ulja – sasvim dovoljno da poprime divnu zelenu boju i zamirišu kuhinju.

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

Kao što vidite, poslužile su sutradan na poslu kao doručak. Nakon noći u zatvorenoj posudi i dalje su bile mekane i mirisne. Preporučujemo!

 

Možda vas zanima... Odličan pesto od kelja i bučinih sjemenki Recepti

 

 

Sastojci:

  • 350 g glatkog brašna
  • 50 g brašna od bučinih sjemenki
  • 5 g soli
  • 7 g suhog kvasca
  • 5 g šećera
  • 0,7 dl suncokretovog ulja
  • 0,3 dl bučinog ulja
  • 2,5 dl toplog mlijeka
  • Bučine koštice
  • Cvijet soli

 

Priprema:

  1. Umijesite glatko tijesto od navedenih sastojaka, prebacite ga u nauljenu posudu, pokrijte plastičnom folijom i pustite da se diže otprilike sat vremena. Možete dodati i nasjeckane bučine koštice.
  2. Kad se tijesto udvostruči, tanko ga razvaljajte, narežite na trokute pa zarolajte u kiflice.
  3. Rasporedite kiflice na dva lima za pečenje, pokrijte krpom i pustite da odstoji još 20-ak minuta.
  4. Premažite žumanjkom i pospite cvijetom soli.
  5. Pecite 15-17 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

 

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

 

Možda vas zanima... Škotski doručak: Napravite sconese s bučinim sjemenkama Recepti

 

Pričekajte da se ohlade prije posluživanja!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.