Kolumne 02. srpnja 2014.

Penne veloce

dino penne tjestenina.jpg
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Penne na brzaka, kao što samo ime kaže, jedno je od mojih omiljenih ljetnih jela. Sjećam se, prvi put sam ga pripremao za vrijeme mog boravka u Istri, dok sam još šegrtovao i pekao kuharski zanat na prekrasnoj istarskoj stanciji Negričani, nedaleko od Vodnjana.

Odlazeći s punim kuferom dojmova i novih iskustava, tako sam ponio i ovaj ukusan recept koji ću vrlo rado podijeliti s vama. Cherry rajčice s vašeg balkona, iz vrta ili s placa pripremite vašim najmilijima za samo 15 minuta. Vjerujte, svi će biti oduševljeni jednostavnošću pripreme i okusima koji prožimaju ovo pravo ljetno jelo.

Penne veloce (za 4 osobe)

Sastojci:
600 g cherry rajčica
1/2 glavice češnjaka
1/2 dcl maslinovog ulja
200 g mozzarelle
Svježi bosiljak
Sol, papar

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju vrlo kratko prepržite nasjeckani češnjak, tek toliko da zacvrči. Pazite da vam ne izgori jer će vam promijeniti okus jela.
  2. Zatim dodajte oprane i na pola narezane cherry rajčice.
  3. Na laganoj vatri ih propirjajte dok ne omekšaju. Zatim ih kuhačom jednu po jednu pritisnite da puste svoj sok.
  4. Začinite sa soli i paprom i dodajte kuhane penne.
  5. Jelo poslužite sa mozzarellom i svježim bosiljkom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.