Najave 30. travnja 2024.

Veliki uspjeh vinarije Rossi

Vina Rossi
Složna braća Filip i Marko Rossi
foto: Arhiva Vina Rossi
Vinarija i destilerija Rossi na prestižnom Vinistrinom ocjenjivanju osvojila je čak 6 nagrada - 3 za svoje vrhunske malvazije, a 3 za destilirana pića i likere

Obitelj Rossi ovih dana definitivno ima razloga za slavlje. Na ovogodišnjem 15. Svijetu malvazija, održanom početkom travnja u Poreču, zlato su osvojile 3 vrhunske malvazije - tek predstavljena tržištu iznimna Templara 2022., kompleksna i moćna Riserva Monte d'Oro 2021. i harmonična i svježa Malvazija Istarska 2023.

Vinistra, Svijet malvazija, ocjenjivanje vina Možda vas zanima... Najbolje malvazije imaju Bastian i Deklić! Najave

Vina Rossi | Author: Arhiva Vina Rossi Vinarija Rossi foto: Arhiva Vina Rossi

Potvrda predanog rada

U njihovu destileriju na imanju u Bajkinima pored Vižinade stigla su i 3 zlata za Amaro Istriano, Epulon Pelinkovac i Travaricu pa je obitelj Rossi s čak 6 zlatnih medalja ponovo briljirala na njoj jednom od najdražih ocjenjivanja koje se svake godine organizira uoči Vinistre, najatraktivnije regionalne vinske izložbe.

Ovu manifestaciju Rossijevi ne propuštaju pa će i ove godine od 10. do 12. svibnja u porečkoj dvorani Žatika, vinoljupci imati prigode degustirati nagrađena vina i destilate jedne od najstarijih istarskih vinarija i destilerija.

30. Vinistra - najava Možda vas zanima... Sve je spremno za 30. Vinistru, najveću regionalnu vinsku manifestaciju Najave

"Nagrade su potvrda predanom radu i kvaliteti pet generacija duge obiteljske tradicije, ali i motivacija da budemo još bolji", poručuje Marko Rossi, koji uz braću Filipa i Luku i uz pomoć roditelja Ines i Marina, vodi jedinstvenu vinariju na brijegu iznad Mirne.

Vina Rossi | Author: Arhiva Vina Rossi Obitelj Rossi foto: Arhiva Vina Rossi Vina Rossi | Author: Arhiva Vina Rossi Vinogradi obitelji Rossi s njihovom vrhunskom malvazijom foto: Arhiva Vina Rossi

Ulaganje u suvremenu tehnologiju se isplatilo

S njim se slaže i Filip Sarilar, poznati istarski barmen i brend menadžer u Destileriji Rossi te dodaje da su u proizvodnji vrhunski destilata ključni znanje, iskustvo i ulaganje u suvremenu tehnologiju.

"Uvijek težimo savršenstvu, skladnim okusima koji odražavaju ljepotu i bogatstvo Istre pa su naši destilati svojevrsna posveta istarskom težaku i zemlji, a opet nude potrebnu dozu ekskluzivnosti i stvoreni su za opuštanje i uživanje u dobrom društvu“, ističe Sarilar.

Rossi Možda vas zanima... Istarska vinarija u koju gosti dolaze helikopterom Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.