18. prosinca 2014.

Souffle od bakalara i kozjeg sira

Souffle od bakalara i kozjeg sira
foto: Tino Jurić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Zamijenite klasiku bakalara "na bijelo" i "na crveno" sa zanimljivim souffleom u izvedbi naše mlade chefice.

Ivana Čuljak oduševila nas je souffleom u kombinaciji bakalara i kozjeg sira. Svoj odabir opravdava činjenicom da primarno obožava slatko pa je tako souffle bio logičan odabir. Želja joj je bila upakirati tradicionalni bakalar u malu keramičku posudicu i za badnjak ponuditi moderniju verziju popularne blagdanske ribe. 

Souffle od bakalara i kozjeg sira

Sastojci (za 6 porcija):

  • 80 g maslaca
  • 80 g brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 4 jaja
  • 100 g bakalara
  • 100 g kozjeg sira
  • sol
  • timijan

Priprema:

Od brašna, maslaca i mlijeka napraviti gusti umak za bešamel. Dodati malo soli i po želji muškatnog oraščića. Kad se smjesa malo ohladi, dodajte 4 žumanjka, bakalar, sir i timijan koje ste prethodno izmiksali štapnim mikserom. Pomiješati sve da se poveže. Istući snijeg od bjelanjaka sa malo soli i nježno umiješati u smjesu. Staviti u namašćene keramičke kalupe i peci na 170 Celzijevih stupnjeva, 15 minuta.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.