Recenzije 21. ožujka 2018.

L' oro di Napoli - napuljska pizza u središtu Zagreba

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Nova i jedina izvorna napuljska pizzerija na zagrebačkom Kaptolu otvorena je tek tjedan dana, a već je postala pravi hit među Zagrepčanima, ali i znatiželjnim turistima. Prvi smo je posjetili i otkrili čari one prave Italije u samom centru Zagreba.

"Obiteljska tradicija četiri generacije napuljskih pizzaiola obitelji Tutino jamči kvalitetu i nudi onu pravu talijansku pizzu napoletanu. Ona treba biti upravo onoliko zapečena da bude tigrastog uzorka s donje strane", objasnio je Adriano, mladi napuljski pizza majstor.

Ne smije biti ni previše mekana ni previše tvrda. Kad izađe iz peći, treba biti hrskava na rubovima. 

 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Obitelj Tutino radi pizzu već 83 godine, u Napulju ima pet pizzerija, a sada su otvorili i svoj prvi restoran pizzeriju u Zagrebu. Tijesto izrađuju s prirodnim kvascem, koriste talijansko brašno tipa 00 i tipa 1. Brašno 00 daje tijestu probavljivost, a tip 1 (samo 10%) pojačava strukturu tijesta. Pizza je lagana, ukusna i autentično talijanska.

Osim klasičnih verzija, na jelovniku je i pržena pizza (pizza fritta) koja je ujedno velik napuljski specijalitet te pizza zvijezda (pizza stella). Za one koji žele nešto više, pizzerija u ponudi ima i čitav niz drugih talijanskih jela. Na meniju se nalaze lasagne, tjestenine, prilozi na bazi ribe, povrća te konkretna jela poput klasične parmigiane i ragua (tu su još i Bocconcini di mozzarella di bufala Montanara, Spaghetti a vongole, Scialatielli ai frutti di mare, Polpette napoletane al ragu).
 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen


 
Uz klasične pizze s jelovnika, rade i pizze po narudžbi, pa su tako za nas napravili jednu s više raznovrsnih sastojaka i četiri različita dijela. Na prvom su se dijelu nalazili krema od artičoka s mozzarellom, na drugom krema od tartufa s mozzarellom, treći se dio pizze sastojao od ricotte, napuljske salame i mozzarelle, a četvrti je dio pak bila klasična Margherita s mozzarellom, rajčicom i bosiljkom. Na sredinu pizze dodali su i nešto miješane salate s pršutom iz Parme i kuglica mozzarelle di bufala.

 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen



Sve pizze i njihova izvorna talijanska jela možete kušati na Kaptolu 27 te doživjeti jednu posve drugačiju, izvornu napuljsku pizzu obitelji Tutino, s autentičnom glazbom u pozadini i ponekom buteljom kvalitetnog talijanskog vina. 

Simpatično i nasmijano osoblje u fazi je privikavanja na Zagreb, ali Adrianov osmijeh i strast kad govori o pizzi te divan način na koji je priprema ulijeva povjerenje i nadu da je pravi dašak Italije konačno došao u centar Zagreba.

 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Buon appetito!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ernest3000 23:57 12. Kolovoz 2018.

    Ima prčvarnica sa običnim el.pečnicama gdje bolje sranje slože nego oni s tom krušnom pečicom..jbt jel itko išao u napulj jesti pizzu ili pokušao pravilno proizvesti koju? naepolitansko tijesto ,gdje??u loro di napoli nije ziheer..ovi digiči nam maglu prodaju..a recenzija ... prikaži još! je plačena.ziiiher.