Recepti 24. travnja 2016.

Američka pizza s kobasicama

Americka pizza
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljuta američka pizza za obiteljsku večeru bez ljutnje

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1115

Tijesto

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 10 g kvasac, svježi
  • 0.50 žličica šećer, kristal
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žličica sol

Nadjev

  • 4 žlica rajčica ( ketchup)
  • 8 kom rajčica, crvena
  • 150 g ribani sir
  • 100 g Ljuta kobasica
  • 1.50 žličica origano
  • 3 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Namažite lim maslinovim uljem. 
  2. Prosijte brašno u posudu, a u sredini načinite udubinu. U nju stavite usitnjen kvasac, šećer i mlako mlijeko, pa s malo brašna zamijesite kvas. Pokrijte ga i stavite na toplo 15 minuta.
  3. Dodajte mu maslinovo ulje i sol, pa s preostalim brašnom zamijesite tijesto.
  4. Oblikujte dvije jednake lepinje, polegnite ih na lim, premažite kečapom i ostavite još 20 minuta na toplome.
  5. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  6. Spustite rajčice u kipuću vodu, izvadite ih, ogulite i sitno nasjeckajte. Poslažite ih na pizze.
  7. Naribajte sir i rasporedite po rajčicama. Posložite kolutiće salame, pospite usitnjenim origanom i poškropite uljem.
  8. Pecite pizze oko 25 minuta na drugoj prečki odozdo i poslužite tople.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.