Recepti 13. listopada 2014.

Biftek

Biftek
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovaj vrhunski užitak sve što trebate je dobar komad mesa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 496

Potrebno vam je

  • 800 g biftek
  • ulje maslinovo
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • krupna morska sol

Priprema

  1. Biftek narežite na deblje filete. Posolite ga s obje strane i premažite uljem.
  2. Na dobro zagrijanoj grill tavi pecite biftek sa obje strane. Za srednje pečen biftek bit će vam dovoljno 2 puta po 2 min sa svake strane.
  3. Ostavite biftek da se odmori 2-3 min prije posluživanja. Posipajte ga sa malo maslinova ulja, svježe mljevenim šarenim paprom i krupnom morskom soli.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.