Recepti 13. listopada 2014.

Biftek s mrkvom u istarskom teranu

Biftek s mrkvom u istarskom teranu
gastro postao gastro.24sata.hr
Umak od terana je aromatičan i slatkast pa će se fino sljubiti s crvenim mesom, a prema ukusu jelo ukrasite salatom ili klicama

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 622

Potrebno vam je

  • 800 g biftek
  • 4 kom mrkva, crvena
  • 6 dl teran (vino)
  • 1 kom rukola
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • 1 dl aceto balsamico

Priprema

  1. Biftek pripremite tako da ga razrežete, pažljivo očistite od žilica te iskrojite kako biste ga mogli puniti. Dobro ga posolite i sol utrljajte u meso. Kratko ostavite da se otopi i upije. Premažite ga maslinovim uljem.
  2. Mrkvu operite i očistite te je sjekačem za povrće (pilerom) narežite na duge tanke trakice.
  3. Pažljivo složite mrkve u rastvoreni biftek. Motajte ga kao palačinku te stisnite. Pakirajte pripremljeni biftek u aluminijsku foliju i zatvorite sa svih strana.
  4. Na zagrijanoj tavi pecite biftek u foliji sa svih strana kratko. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i premjestite meso da se ondje dovrši još 15 do 20 minuta. Odmotajte ga te pustite da odmori.
  5. Umak pripremite tako da aceto balsamico teran i papar kuhate dok se ne zgusnu u finu kremu. Ulje od rikule napravite tako da miksate rikulu i maslinovo ulje štapnim mikserom te procijedite.

Umak od terana je aromatičan i slatkast pa će se fino sljubiti s crvenim mesom, a prema ukusu jelo ukrasite salatom ili klicama

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.