Recepti 13. listopada 2014.

Brzi umak od rajčice

Brzi umak od rajčice
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovako pripremljen umak može se zamrznuti do 3 mjeseca i iskoristiti za brzi obrok sa tjesteninom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 43

Potrebno vam je

  • 800 g pelati
  • 0.50 šalica ulje maslinovo
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 0.25 mala žlica šećer, kristal
  • sol
  • 0.50 mala žlica origano
  • bosiljak, vezica
  • 0.50 mala žlica sušeni timijan

Priprema

  1. Pelate zajedno sa sokom usitniti u blenderu ili pomoću štapnog miksera.
  2. U većoj posudi zagrijati maslinovo ulje na umjerenoj vatri pa pirjati luk dok požuti a zatim dodati i češnjak te pirjati još oko 2 min.
  3. Umiješati usitnjene pelate, šećer, začine i sol.
  4. Zagrijati do vrenja, smanjiti jačinu vatre i kuhati uz povremeno miješanje 10-15 min, odnosno dok se umak malo zgusne.
  5. Ovako pripremljen umak može se zamrznuti do 3 mjeseca i iskoristiti za brzi obrok sa tjesteninom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.