Recepti 03. listopada 2014.

Brzinska pileća pašteta

gastro postao gastro.24sata.hr
Paštetu od pilećih jetrica i začina pripremite za svega 20 minuta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 332

Potrebno vam je

  • 175 g maslac, slani
  • 450 g jetra pileća
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 mala žlica svježi timijan
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
  • 2 mala žlica riblji umak
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte 15 g maslaca u tavi dok se ne rastopi. Dodajte jetrica i pržite ih sedam-osam minuta. Sve ubacite u blender.
  2. Na istoj tavi rastopite još 15 g maslaca, dodajte nasjeckani luk, timijan i češnjak. Kad luk omekša, dodajte mu riblji umak i papar.
  3. Sve ubacite u blender, kao i ostatak maslaca. Miksajte dok pašteta ne bude glatka i gusta. Prekrijte folijom i prije posluživanja ostavite paštetu na 48 sati u hladnjaku.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.